UA / RU
Підтримати ZN.ua

США виділять $ 10 мільярдів на будівництво стіни з Мексикою

Цей законопроект вже розкритикували демократи, назвавши його політичним трюком.

Комітет з національної безпеки Палати представників США у середу затвердив законопроект щодо безпеки кордону, який включає виділення мільярдів доларів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою, пише The Hill.

"Відповідно до законопроекту буде виділено 10 мільярдів доларів на фінансування прикордонної стіни, 5 мільярдів доларів на поліпшення пунктів для в'їзду і 5000 агентів для патрулювання кордону і митного і прикордонного контролю", - сказано в повідомленні.

Як очікується, законопроект буде прийнятий Палатою представників, однак для того, щоб його підтримав Сенат, йому потрібно більшість у 60 голосів.

Видання також зазначає, що законопроект вже розкритикували демократи, назвавши його політичним трюком, щоб заспокоїти президента Трампа, який пропонував будівництво стіни як центральний пункт своєї виборчої кампанії.

Нагадаємо, що будівництво стіни на кордоні з Мексикою як один із способів боротьби з нелегальною міграцією в якості захисту від наркотрафіку було передвиборною обіцянкою президента США Дональда Трампа. Загальна вартість будівництва стіни на кордоні з Мексикою буде становити близько 22 млрд доларів. Раніше, конгрес США схвалив проект бюджету, в якому передбачено виділення першого внеску на будівництво стіни на кордоні між Сполученими штатами і Мексикою. Перший внесок запланований у розмірі 1,6 млрд доларів.