UA / RU
Підтримати ZN.ua

США виділить 639 мільйонів доларів допомоги чотирьом країнам Азії та Африки

Допомогу отримають Ємен, Сомалі, Південний Судан і Нігерія.

Президент США Дональд Трамп на саміті "Великої двадцятки" (G20) у Гамбурзі пообіцяв 639 мільйонів доларів фінансової допомоги чотирьом країнам Азії і Африки, населення яких потерпає від голоду, викликаного посухою, повідомляє Reuters.

Так, понад 191 мільйон доларів отримає Ємен, ще 199 мільйонів - Південний Судан, 121 мільйон доларів отримає Нігерія і майже 126 мільйонів - Сомалі. Найближчим часом до продовольчої фінансування може приєднатися Німеччина, яка обіцяла виділити на вирішення цієї проблеми додаткові 200 мільйонів євро.

Згідно з даними Організації Об'єднаних Націй, понад 30 мільйонів жителів цих країн потребують термінової продовольчої допомоги. Крім того, за словами директора-виконавця Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН Девіда Біслі, цього року допомога також буде потрібна 109 мільйонам осіб.

За словами Біслі, без відповідного фінансування у найближчі чотири місяці з голоду померли б близько 400-600 тисяч дітей. Фінансування США складе приблизно третину від суми, необхідної, за оцінками ВПП, для ліквідації продовольчої кризи у вищезгаданих державах, а також низці інших регіонів.

Також зазначається, що на допомогу Ефіопії цього року США вже витратили близько 252 мільйонів доларів.

Нагадаємо, саміт G20 у Гамбурзі почався в п'ятницю, 7 липня, і розрахований на два дні. Він проходить на тлі масових заворушень і зіткнень антиглобалістів з поліцією.

"Велика двадцятка" є провідним форумом для обговорення питань глобального економічного співробітництва. До групи G20 входять найбільш розвинуті економіки світу, на частку яких припадає 85% світового ВВП.

Постійними учасниками зустрічей G20 є МВФ, Європейський центральний банк і Світовий банк.