UA / RU
Підтримати ZN.ua

США уклали контракт з Boeing на майже 7 млрд доларів щодо виготовлення бомб для України, Японії та Болгарії

Бомби, які виготовлятимуться, будуть малого діаметра.

Міністерство оборони США уклало з компанією Boeing контракт на 6,9 млрд доларів на виготовлення бомб малого діаметра, повідомили в Пентагоні. За контрактом, ці бомби доставлятимуть в Україну, Болгарію та Японію. Очікується, що роботи за контрактом будуть завершені до 31 грудня 2035 року.

Також Міноборони США підписало контракт оборонно-промисловою корпорацією Lockheed Martin на суму 2,1 млрд доларів. Згідно з цим документом, компанія вироблятиме міжконтинентальних балістичних ракет Trident II D5 із новими ядерними боєголовками, які призначені для запуску з підводних човнів.

Читайте також: Зеленський про результати візиту до США: "Я думаю, що ми зберегли двопартійну підтримку України"

Нагадаємо, 26 вересня Сполучені Штати Америки виділили Україні новий пакет оборонної допомоги на 7,9 млрд доларів. У заяві президента США Джо Байдена на сайті Білого дому зазначалося, що він доручив Пентагону виділити весь залишок коштів на безпекову допомогу, які були виділені Україні до кінця його терміну перебування на посаді.

США надають допомогу Україні в межах кількох програм і механізмів. Про те, що буде з грошима, які Штати заклали в бюджет на допомогу Києву, але ще не встигли використати, пояснював Володимир Кравченко в статті «Чи «згорять» 1 жовтня американські мільярди для України».