UA / RU
Підтримати ZN.ua

США цього тижня можуть оголосити новий пакет допомоги Україні – Politico

Адміністрація Джо Байдена хоче повернутись до старого графіку надання допомоги.

Цього тижня Сполучені Штати Америки можуть оголосити новий пакет допомоги Україні, пише Politico. За словами двох співрозмовників видання, це навряд чи станеться 20 травня, але трохи пізніше – цілком ймовірно.

Вказано, що адміністрація президента США Джо Байдена хоче повернутися до старого графіка. Тоді про скорочення запасів американських боєприпасів і обладнання для України Сполучені Штати оголошували приблизно кожні два тижні.   

Як зазначили у виданні, саме в такій послідовності Україна отримувала пакети допомоги протягом більшої частини 2023 року. Доки не закінчилися кошти на поставки та поки Конгрес США не ухвалив пакет допомоги на 60 млрд доларів.

Читайте також: Німеччина готова підтримати план США щодо використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні — Bloomberg

Нагадаємо, 14 травня, під час зустрічі з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном у  Києві президент Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує щонайменше двох систем Patriot, аби захистити Харківщину. За його словами, дефіцит протиповітряної оборони є найбільшою проблемою. 

Водночас радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван повідомляв, що Сполучені Штати наполегливо працюють, аби забезпечити Україну системами ППО. Зокрема, за його словами, йдеться про системи Patriot.