UA / RU
Підтримати ZN.ua

США спростували наявність нових ліній прямого військового зв'язку між НАТО і РФ

За словами посла США при НАТО, у зв'язку з нинішнім конфліктом в Україні відбувалася перевірка уже існуючих військових каналів комунікації.

Посол США при НАТО Дуглас Лют заявив, що Північноатлантичний Альянс і Росія не будували ніяких нових ліній прямого військового зв'язку, а налагодили вже існуючі канали.

За словами Люта, у зв'язку з нинішнім конфліктом в Україні відбувалася перевірка уже існуючих військових каналів комунікації. Під час перевірки з'ясувалося, що ці канали досі працюють.

"Їх ніколи не знищували, тож не було потреби їх відновлювати", - зазначив Лют. Утім, тестування мало певний сенс. Добре знати, що маєш можливість контакту у разі проблем чи якихось інцидентів, особливо на тлі нещодавніх масштабних навчань російських військ біля кордонів НАТО, додав представник США при Альянсі. За приклад можуть слугувати польоти російських літаків, які небезпечно близько підлітають (до кордонів країн-членів Альянсу - ред.)", - зазначив посол.

Читайте також: Десять країн НАТО на навчаннях у Норвегії відпрацюють знищення підводних човнів

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер підтвердив, що НАТО і Росія відновлюють контакти по військовій лінії.