UA / RU
Підтримати ZN.ua

США спростили рекомендації для поїздок в Україну та ще понад сотню країн

Нашу країну віднесли до "рівня 3". 

У США Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC) спростив рекомендації для своїх громадян для візиту в понад сотню країн. Серед них є й Україна, повідомляє Reuters.

Максимальний рівень небезпеки - це "рівень 4". Його знизили для відвідин 61 країни.

Ще для 50 країн рівень небезпеки знизили до "рівня 2" або "рівня 1" - це регіони, де ризик ковід-зараження наразі найменший. Туди можна віднести Сінгапур, Ізраїль, Південну Корею, Ісландію, Беліз, Албанію.

Щодо України, то вона разом з Канадою, Швейцарією, Туреччиною, Іспанією, Південною Африкою, Мексикою та низкою інших країн віднесена до "рівня 3". 

Іноземцям, які мають намір відвідати Штати, можуть це заборонити, якщо протягом двох попередніх тижнів (тобто 14 днів) вони відвідували Індію, Китай, Іран, Велику Британію, Ірландію, Бразилію, Південну Африку, а також країни, які розташовані в Шенгенській зоні.

Сьогодні команда американського президента Джо Байдена готує експертні групи з Канадою, Мексикою, Європейським Союзом і Великою Британією. Там буде вирішуватися, як найкраще відновити безпечні подорожі після 15 місяців пандемічних обмежень.

Читайте також: Жодну країну не можна назвати переможцем у боротьбі з пандемією — FT

Нагадаємо, Олімпіаду в Токіо не рекомендує відвідувати Держдепартамент США. За два місяці до початку змагань американців попросили уникати поїздок в Японію через ситуацію з COVID-19 в країні.

Олімпійські ігри в Токіо відбудуться по плану - з  планом 23 липня по 8 серпня, попри заяви громадськості Японії. Там на більшій частині країни введено надзвичайний стан через пандемії COVID-19.