UA / RU
Підтримати ZN.ua

США скоротили фінансову допомогу Сирії

США продовжать надавати гуманітарну допомогу сирійським регіонам.

США скасовують програму фінансової допомоги в Сирії, спрямовану на стабілізацію обстановки в тих районах, які опинилися непідконтрольні владі в Дамаску. Про це йдеться в заяві офіційного представника відомства Хізер Нойерт.

"Держдепартамент перенаправить ці кошти на підтримку інших ключових зовнішньополітичних пріоритетів", - зазначила Нойерт.

Наголошується, що ряд зарубіжних союзників і партнерів США за період з квітня погодився виділити на стабілізацію в Сирії майже $ 300 млн. Саудівська Аравія має намір надати $100 млн з цих коштів, а ОАЕ - $ 50 млн.

Повідомляється, що США продовжать надавати гуманітарну допомогу сирійським регіонам.

"Це рішення не впливає на гуманітарну допомогу США. Сполучені Штати є найбільшим донором гуманітарної допомоги для сирійської сторони, надавши майже 8,1 млрд. дол. США у вигляді гуманітарної допомоги з початку кризи для осіб, переміщених всередині Сирії та регіону. Ми будемо продовжувати надавати гуманітарну допомогу для постраждалих сирійців, надавати підтримку "білим каскам" і місії ООН для того, щоб змусити режим Асада відповісти за злочини, а також надавати обладнання та інші заходи для протидії наслідків хімічної зброї на північному заході Сирії. Ми також продовжимо співпрацю з нашими міжнародними партнерами з метою досягнення мирного врегулювання сирійського конфлікту в рамках політичного процесу під керівництвом ООН", - йдеться в заяві.

Читайте також: Нові санкції проти РФ, криза в Туреччині і обвал мосту в Генуї: головне в світі за тиждень

Зазначимо, раніше США планували надати Сирії фінансову підтримку в розмірі 250 млн доларів. Скорочення програми фінансування спрямоване на виведення США з сирійського конфлікту.

Раніше сирійський лідер Башар Асад після того як визнав "незалежність" Південної Осетії та Абхазії, закликав США покинути територію країни.