UA / RU
Підтримати ZN.ua

США скорочують свої протиракетні системи на Близькому Сході

Пентагон розпочав виведення восьми батарей ракетної системи Patriot.

Адміністрація Байдена почала скорочувати протиракетні системи США в Іраку, Кувейті, Йорданії та Саудівської Аравії в рамках переорієнтації військової стратегії, зосереджуючись на викликах КНР і Росії, повідомляє The Wall Street Journal.

Пентагон розпочав виведення восьми батарей ракетної системи Patriot з країн Близького Сходу. Виводиться також система THAAD, призначена для захисту від ракет середньої дальності на великій висоті, що знаходиться в даний час в Саудівській Аравії.

США змінюють стратегію. Тепер вона зосереджена на викликах з боку Росії і Китаю. За даними ЗМІ, це також демонструє переконання стратегів Пентагону в тому, що напруженість у відносинах з Іраном ослабла з тих пір, як президент Джо Байден вирішив вступити в переговори з Тегераном щодо ядерної угоді.

The Wall Street Journal, посилаючись на джерело в Пентагоні, пише, що виведення частини коштів ПРО з Близького Сходу є "перерозподілом ресурсів відповідно до стратегічних пріоритетів", частина коштів залишається в Іраку і Сирії.

Видання звертає увагу, що скорочення американської присутності в регіоні збігається з рішенням Байдена про виведення військ з Афганістану.

Читайте також: США готові забезпечувати оборону і військову перевагу Ізраїлю - Пентагон

Військово-повітряні сили (ВПС) США розкрили деталі секретної програми Повітряного домінування наступного покоління (Next Generation Air Dominance - NGAD), в якій розглядається можливість випуску багатоцільового стелс-винищувача шостого покоління в модифікаціях ближнього і дальнього радіусу дії.