UA / RU
Підтримати ZN.ua

США розширили санкційний список проти Росії

До санкційного списку США увійшли, зокрема, віце-прем'єр РФ Козак, глава "Роснефти" Сєчін, перший заступник голови адміністрації Кремля Володін, постпред президента Белавенцев, голова ФСТ Муров, голова "Ростеха" Чемезов.

США включили ще кількох громадян РФ і компаній до санкційного списку (OFAC SDN List). Всі компанії і банки підконтрольні або Геннадію Тимченку, або Аркадію та Борису Ротенбергам, або банку "Росія".

США ввели санкції проти сімох громадян РФ і 17 компаній, заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні.

За його словами, накладено санкції за приєднання Криму, яке США не визнають, а також через позицію Росії в Україні. "З 17 квітня Росія не зробила нічого, щоб дотриматися женевських зобов'язань, навпаки, вона влаштувала ще більшу ескалацію кризи", - заявив Карні, зазначивши незаперечність причетності Росії до насильства на сході України.

"Сьогодні США вводять таргетовані санкції на ряд російських приватних осіб і компаній, а також посилюють (видачу) ліцензій для деяких статей експорту США до Росії", - йдеться у заяві прес-секретаря Білого дому.

"Міністерство фінансів накладає санкції на сім російських офіційних осіб, включаючи двох членів близького кола президента Путіна - їхні активи буде заморожено, а видачу віз до США заборонено - а також на 17 компаній, пов'язаних з ближнім колом Путіна, чиї активи буде заморожено", - йдеться в заяві.

Окрім того, 13 зі списку цих компаній знадобляться надалі ліцензії на ввезення продукції зі США "з презумпцією відмови в експорті, реекспорті та інших іноземних трансферах", уточнив представник Білого дому. Окрім того, буде відмовлено у ліцензуванні експорту до Росії продукції, яка може допомогти російському військовому потенціалу".

До санкційного списку громадян РФ потрапили Олег Белавенцев, Сергій Чемезов, Дмитро Козак, Євген Муров, Олексій Пушков, Ігор Сєчін і В'ячеслав Володін. !zn

Читайте також:

США спробують схилити ЄС до посилення санкцій проти РФ

Обама зрозумів, що санкцій проти громадян РФ недостатньо