UA / RU
Підтримати ZN.ua

США розробляють план збільшення військової присутності в районі Тайваню — Associated Press

У Вашингтоні побоюються, що Китай може атакувати літак Ненсі Пелосі під час її візиту до Тайваню.

План нарощування військового контингенту в районі Тайваню розробляється Пентагоном на випадок візиту спікера палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань, повідомляє Associated Press.

Йдеться про збільшення інтенсивності пересування сил та засобів США у районі острова. Для забезпечення безпеки Пелосі можуть задіяти додаткові винищувачі, кораблі, засоби спостереження та інші озброєння.

За даними AP, Білий дім йде на заходи щодо безпеки свого представника, оскільки є побоювання, що Пекін оголосить повітряний простір над Тайванем безпольотною зоною.

"Офіційні особи США кажуть, що трохи побоюються можливого нападу Китаю на літак Ненсі Пелосі, якщо вона полетить на Тайвань", — пише агентство, відзначаючи, що ймовірність застосування сили проти її літака є дуже низькою.

Читайте також: Війна РФ проти України змушує Китай переосмислити, «як і коли» нападати на Тайвань — глава ЦРУ

Незважаючи на те, що в США вважають малоймовірним такий сценарій, проте не можуть допустити "прорахунку", який ставить під загрозу безпеку спікера палати представників.

Раніше повідомлялося про те, що Китай загрожує США військовою відповіддю у разі поїздки Пелосі до Тайваню. Пекін за будь-яку ціну намагається завадити візиту американської делегації.