UA / RU
Підтримати ZN.ua

США розглядають ФРН як "ненадійного партнера" через її позицію щодо України – Spiegel

Американці вважають, що відмова Берліна постачати зброю Україні ґрунтується на бажанні продовжувати закуповувати дешевий природний газ із Росії

Штати починають розглядати Німеччину як "ненадійного партнера" через стриману позицію влади ФРН з питання української кризи, вважає посол Німеччини в США Емілі Хабе, повідомляє Spiegel.

За інформацією видання, конфіденційний лист, який Хабер направила до МЗС ФРН, починається словами: "Берлін, у нас проблема".

Далі у листі міститься докладний опис того, як Німеччина дискредитується у США та починає сприйматися як "ненадійний партнер" через її позицію по Україні.

Хабер написала, що не лише ЗМІ, а й Конгрес розглядають Берлін як гальмо, коли справа доходить до санкцій.

Ще однією причиною розчарування адміністрації США є відмова Берліна постачати зброю Україні.

Вашингтон вважає, що "подібна позиція ФРН ґрунтується на бажанні продовжувати закуповувати дешевий природний газ із Росії", стверджує Spiegel.

Читайте також: Глави МЗС Німеччини та Франції відвідають Україну: дати

Видання також зазначає, що у своєму листі Хабер зазначає, що "Німеччина стає пішаком у внутрішньополітичних дебатах у Вашингтоні". Зокрема, все частіше критика на адресу Берліна походить від республіканців.

Раніше повідомлялося, що голова Мюнхенської конференції закликав Берлін вийти з позиції "страуса". Захист "Північного потоку-2" та відмова постачати зброю Україні шкодять репутації Німеччини, вважає Ішингер.