UA / RU
Підтримати ZN.ua

США розглядають військові варіанти врегулювання сирійського кризи, незважаючи на погрози Росії

У Департаменті підкреслили, що дії Москви не сприяють дипломатичному вирішенню проблеми.

Вашингтон продовжить розглядати військові варіанти врегулювання сирійської кризи, незважаючи на погрози Москви задіяти системи ППО в зоні конфлікту.

"Адміністрація США продовжить обговорення військових варіантів врегулювання ситуації в Сирії незважаючи на коментарі російської сторони", – заявив речник Держдепартаменту Джон Кірбі на брифінгу у Вашингтоні 6 жовтня.

Він підкреслив, що подібні випади Кремля не сприяють дипломатичному врегулюванню проблеми.

"Ми несемо відповідальність за сирійський народ, за наших союзників і партнерів, і ми сприймаємо цю відповідальність серйозно", – додав Кірбі, підкресливши, що США не зацікавлені в эксалации конфлікту в Сирії та посиленні напруженості у відносинах з РФ.

Раніше в четвер, 6 жовтня, в Міністерстві оборони Росії заявили, що розрахунки ЗРК С-300 і С-400, що несуть бойове чергування в Сирії при виборі цілей не "витрачатимуть час" на з'ясування їх належності й збиватимуть всі "непізнані літаючі об'єкти".

Нагадаємо, 4 жовтня в Міністерстві оборони РФ заявили про відправлення до Сирії батареї С-300 для захисту військово-морської бази в Тартусі і перебувають у прибережній зоні угруповання кораблів ВМФ Росії від можливих загроз з повітря.

Помічник міністра оборони США Пітер Кук у зв'язку з цим заявив, що у військових пілотів США, які виконують бойові завдання в Сирії, є право на самозахист. Він також вказав на те, що у жодного з офіційно визнаних супротивників РФ у Сирії немає авіації.