UA / RU
Підтримати ZN.ua

США, Росія та Ізраїль хочуть, щоб іранські війська пішли з Сирії - Болтон

Ізраїль розглядає Іран як свого головного ворога.

Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що Сполучені Штати, Росія та Ізраїль згодні з тим, що війська, підтримувані Іраном, повинні бути виведені з території Сирії, передає The Times of Israel.

Він також зазначив, що США прагнуть припинити підтримку Іраном екстремістського угрупування "Хізбалла".

На зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху Болтон обговорював ситуацію на Близькому Сході.

Нетаньяху подякував Болтону за рішення щодо перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму. Прем'єр Ізраїлю також назвав ядерну угоду з Іраном "жахливою" і він радий, що США вийшли з неї в односторонньому порядку, повідомили в Офісі Нетаньяху.

Глава уряду Ізраїлю також висловив сподівання, що у Ірана ніколи не з'явиться ядерна зброя.

Prime Minister Benjamin Netanyahu, this evening, met with US National Security Adviser John Bolton over dinner at the Prime minister's Residence in Jerusalem. US Ambassador to Israel David Friedman and Israeli Ambassador to the US Ron Dermer also attended. pic.twitter.com/Z1T3rjSKSQ

- PM of Israel (@IsraeliPM) August 19, 2018

Іран є великим союзником збройних сил Сирії режиму Башара Асада і розгорнув сили революційної гвардії разом з групами шиїтських бойовиків з регіону, включаючи ліванську "Хізбаллу", щоб допомогти йому на війні.

Ізраїль розглядає Іран як свого головного ворога, а "Хізбалла" - найбільша загроза на його кордонах. Ізраїль неодноразово відкривав вогонь по іранських цілям і бойовиками "Хізбалли" в Сирії, частково для припинення передачі зброї між ними.

Перед зустріччю з Нетаньяху Болтон заявив, що Іран, Росія, Китай і Північна Корея намагаються втрутитися в проміжні вибори у США, які відбудуться в листопаді цього року.

Після Ізраїлю Болтон в Женеві зустрінеться зі своїм російським колегою, потім відправиться до Києва, де візьме участь у параді до Дня Незалежності України.