UA / RU
Підтримати ZN.ua

США провели успішні випробування нової системи ПРО для Європи

Перший зенітний ракетний комплекс наземного базування Aegis буде розгорнуто у Румунії у 2015 році. Другий такий комплекс з'явиться у Польщі у 2018 році.

Американські військові провели на гавайському острові Кауаї перші льотні випробування нової системи протиракетної оборони, розробленої для захисту Європи.

Агентство протиракетної оборони і ВМС США використовували бойовий комплекс Aegis для виявлення цілі, що імітувала балістичну ракету.

Ціль було успішно знищено ракетою-перехоплювачем Standard Missile-3 Block IB виробництва компанії Raytheon.

У наступному році планується проведення випробування з використанням реальної мішені.

Згідно з "Поетапним адаптивним підходом до європейської протиракетної оборони", у 2015 році в Румунії має бути прийнято в експлуатацію перший зенітний ракетний комплекс наземного базування Aegis, повідомили у Raytheon. Планується, що другий такий комплекс з'явиться у Польщі в 2018 році.

Комплекси наземного базування Aegis використовують ті самі самі ракети SM-3, якими сьогодні оснащено американські і японські військові кораблі. До складу комплексу входять 24 ракети SM-3, але він може бути розширений за допомогою додаткових пускових установок ракет.

Протиракети здатні знищувати балістичні ракети у космосі шляхом прямого зіткнення. За повідомленням компанії Raython, удар можна порівняти із зіткненням з десятитонною вантажівкою, що рухається зі швидкістю близько 950 кілометрів на годину. !zn

Читайте також:

Фінляндія підозрює Росію у порушенні свого повітряного простору

Пентагон досі не бачить ознак відведення російських військ від українського кордону

Американські конгресмени вимагають вигнати російського "Сатану" з України