UA / RU
Підтримати ZN.ua

США порушить суверенітет ЄС якщо введе нові санкції проти "Північного потоку-2" – голова комітету Бундестагу

Напередодні сенатор-республіканець Тед Круз оголосив, що передав на розгляд сенату США законопроект, що передбачає додаткові санкції проти проекту газопроводу "Північний потік-2".

Якщо в США будуть прийняті нові санкції щодо газопроводу "Північний потік-2", це стане порушенням суверенітету Німеччини і всього Євросоюзу, заявив голова комітету Бундестагу з економіки і енергетики, депутат від партії "Ліві" Клаус Ернст, повідомляє Інтерфакс.

"Вчинок США в цьому питанні більше не можна розцінювати як дружній акт, він являє собою порушення суверенітету Німеччини і ЄС. Якщо це, нарешті, не припиниться, ми повинні будемо обдумати серйозні заходи, щоб захистити себе", - сказав Ернст у п'ятницю.

На його думку, одним з таких заходів, наприклад, можуть бути "штрафні мита на американський газ". США поставляє в ряд країн Євросоюзу скраплений газ.

Напередодні сенатор-республіканець Тед Круз оголосив, що передав на розгляд сенату США законопроект, що передбачає додаткові санкції проти проекту газопроводу "Північний потік-2". Згідно із заявою, розміщеній на сайті Круза, санкції націлені на те, щоб перешкодити завершенню будівництва "Північного потоку-2", і будуть поширюватися на всіх, хто так чи інакше задіяний у прокладанні газопроводу".

Законопроект передбачає, що всі введені раніше США санкції щодо "Північного потоку-2", будуть поширюватися як на роботи з прокладання газопроводу, так і на компанії, які страхують кораблі-трубоукладачі. Також Круз пропонує поширити санкції на компанії, які забезпечують "послуги або приміщення для робіт з модернізації суден, задіяних у будівництві газопроводу. В якості прикладів наводяться роботи по дообладнанню суден, встановлення зварювального обладнання, устаткування для водолазних робіт.

Читайте також: Світоліна отримала суперниць по групі Підсумкового турніру WTA

Раніше повідомлялося про те, що регулятор Німеччини звільнив оператора "Північного потоку" від виконання правил газової директиви ЄС на 20 років.