UA / RU
Підтримати ZN.ua

США попросили Росію вплинути на охоплену протестами Україну

Нуланд висловила глибоку стурбованість США з приводу ситуації в Україні і закликала Росію застосувати свій вплив, аби домогтися миру.

Сполучені Штати просять Росію використати свій вплив для мирного вирішення ситуації в Україні. Про це заявила помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд на зустрічах з російськими офіційними особами.

При цьому помічник держсекретаря дала чітко зрозуміти російським колегам, що США виступають на підтримку європейського вибору України, мирного і справедливого політичного врегулювання нинішнього протистояння і відновлення економіки України за допомогою Міжнародного валютного фонду.

Раніше повідомлялося про те, що в Білому домі висловили стурбованість можливістю застосування насильства під час протестних акцій в Києві, а також закликали Президента України Віктора Януковича розпочати діалог з опозицією.

Нагадаємо, масові акції прихильників євроінтеграції у Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом країни про припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яке планувалося на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі. Після того, як Угоду не було підписано, протести посилилися. У ніч на 30 листопада представники спецпідрозділу МВС "Беркут" жорстоко розігнали протестувальників у центрі Києва. Після це до протестних акцій приєдналося ще більше число людей. Напередодні активісти захопили Будинок профспілок на Майдані і будівлю київської мерії на Хрещатику, а також намагалися штурмувати адміністрацію президента України

3 грудня парламент відмовився розпустити Кабмін. Ініціативу про відставку уряду підтримали 186 народних депутатів при необхідних 226. Глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після провалу голосування заявив про намір заблокувати парламент. !zn

Читайте також:

Для переговорів щодо врегулювання ситуації до України прибуде заступник держсекретаря США

Генсек ООН по телефону обговорив з Януковичем ситуацію в Україні

ЄС закликав Януковича до мирного діалогу і направляє до Києва свого емісара