UA / RU
Підтримати ZN.ua

США попросили Путіна прискорити відведення військ від українського кордону

Путін повідомив Меркель про те, що він віддав наказ про часткове відведення військ від українського кордону. США просять прискорити процес.

У Вашингтоні позитивно ставляться до повідомлень про часткове відведення російських військ від східних кордонів України, повідомили в Держдепі США.

"Якщо повідомлення про те, що Росія відводить частину військ від кордону, відповідають дійсності, то це перший крок на шляху до деескалації), який вітається", - заявила представник держдепу Джен Псакі.

"Якщо все це правда, то ми закликаємо Росію прискорити цей процес", - зазначила вона.

Раніше президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові поінформував канцлера Німеччини Ангелу Меркель про рішення щодо часткового відведення російських військ з східної межі України.

"Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін сьогодні знову поговорили по телефону. Президент Росії поінформував канцлера про часткове відведення російських військ з східної межі України за його наказом", - йдеться в повідомленні прес-секретаря Меркель Штефен Зіберта, опублікованому на сайті уряду Німеччини. !zn

Читайте також:

Путін повідомив Меркель про часткове відведення військ від українського кордону

Обама закликав Путіна відвести війська від українського кордону

Німецький міністр розповів школярам про подібність політики Путіна і Гітлера