UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден поповнив нафтовий резерв США після вилучення 180 млн барелів через війну Росії проти України — The Hill

Міністр енергетики США заявила про підтримку Стратегічного нафтового резерву країни на належному рівні.

Адміністрація Байдена повідомила про поповнення запасів нафти в Стратегічному нафтовому резерві (SPR) США, з якого було вилучено 180 мільйонів барелів нафти у відповідь на високі ціни, спричинені вторгненням Росії в Україну. Департамент енергетики оголосив 26 липня про закупівлю 4,65 мільйона барелів, що збільшує загальну кількість закуплених барелів після вилучення у 2022 році до понад 40 мільйонів барелів. Крім того, адміністрація працювала з Конгресом, щоб скасувати заплановані продажі 140 мільйонів барелів, повідомляє The Hill.

"Ця подія є доказом того, що коли адміністрація Байдена-Гарріс розробляє та впроваджує план, ми виконуємо його в інтересах американського народу. Як і обіцяли, ми забезпечили повернення 180 мільйонів барелів до Стратегічного нафтового резерву, вилучені у відповідь на війну Путіна в Україні, отримавши вигідну пропозицію для платників податків і підтримуючи готовність найбільшого у світі Стратегічного нафтового резерву", — заявила міністр енергетики США Дженніфер Ґренголм у своїй письмовій заяві.

Читайте також: Чому Україна повинна продовжувати завдавати ударів по російських НПЗ? — Foreign Affairs

Нагадаємо, що у 2022 році вторгнення Росії в Україну призвело до зростання цін на нафту, а отже, і на бензин на заправках в Америці та в усьому світі. У відповідь на це адміністрація Байдена оголосила, що вивільнить 180 мільйонів барелів нафти з резервного запасу країни.

Про те, як скорочення видобутку нафти позначиться на цінах на нафту, світовому ринку нафти та геополітичному ландшафті пише Олександр Харченко та Марія Якуб у статті "Ціни на нафту зростають: чому і що це означає для війни в Україні".