UA / RU
Підтримати ZN.ua

США розповіли про результати візиту Нуланд у Росію

Вашингтон прагне відкрити канал зв'язків з Москвою. 

Під час візиту заступниці держсекретаря США Вікторії Нуланд у Росію сторони обговорили двосторонні відносини, зокрема йшлося про призначення другого раунду переговорів, які будуть стосуватися  обмежень на роботу посольств у Москві та у Вашингтоні. Про це під час брифінгу розповів речник Державного департаменту США Нед Прайс, слова якого цитує "Європейська правда". 

"Ми погодилися на ще один раунд переговорів, і ми сподіваємося, що продовження переговорів може призвести до прийняття рішення, щоб наша місія в Москві могла відновити свою нормальну діяльність", - сказав Прайс.

Проте наступний раунд переговорів відбудеться на нижчому рівні представництва, можливо участь в перемовинах візьме заступник помічника держсекретаря. 

"Але ми дуже сподіваємося, що ці обговорення принесуть плоди, тому що ми дійсно хочемо відкритих каналів зв'язку з Москвою. Ми дійсно вважаємо, що повністю укомплектоване чи адекватно укомплектоване посольство в Москві важливо для нашої мети щодо забезпечення вільного потоку інформації для відповідального управління двосторонніми відносинами з Москвою", - сказала Прайс.

Загалом США позитивно оцінили поїздку Нуланд у Москву, назвавши її "корисною". 

"Наша позиція щодо кадрового забезпечення нашої місії залишається твердою. Ми очікуємо паритету за штатним розкладом і очікуємо візової взаємності. Повинна бути справедливість, повинна бути гнучкість з російської сторони, якщо ми хочемо досягти рівноправної угоди, і саме цього ми і добиваємося", - сказав Прайс.

До речі, за те, що Нуланд, яка перебуває в санкційному списку США, відвідала Москву, Вашингтон погодився скасувати свої обмеження для кількох громадян Росії.

Читайте також: Посольство США закликало Росію звільнити незаконно засуджених кримських татар в окупованому Криму
 

Нагадаємо, група сенаторів США, що представляють обидві партії, виступила із заявою до президента Джо Байдена. Вони вимагають вжити заходів для збільшення кількості дипломатів в Москві. А якщо РФ не піде на поступки, то вислати зі Штатів 300 співробітників посольства РФ.

У серпні Росія заборонила своїм посольства винаймати місцевий персонал. Через це США були вимушені звільнити понад 180 працівників консульства і десятки контрактників.