UA / RU
Підтримати ZN.ua

США платять Росії 85 млн доларів за місце на кораблях "Союз"

У США незадоволені роллю попутника у росіян.

США платять Росії близько 85 млн доларів за місце американських астронавтів на МКС (Міжнародна космічна станція). Про це повідомив віце-президент США Майкл Пенс.

За його словами, американці стали попутниками у росіян і дуже незадоволені цією роллю.

"Мені здається, для американців джерелом великого розчарування стало те, що ми не можемо впродовж останніх кількох років виводити своїх астронавтів у космос. Тепер ми є попутниками у росіян. І ми платимо близько $ 85 млн за місце на кораблях "Союз" . Однак дуже скоро ми будемо проводити випробувальні пуски нової платформи, яка дозволить американським астронавтам повернутися в космос з американської землі", - заявив заступник керівника адміністрації США.

За його словами, президент Дональд Трамп підписав директиву, яка дозволить приватним компаніям діяти в просторі між Землею і Місяцем, розвивати космічний туризм, і домогтися лідерства США у сфері пілотованих польотів.

Нагадаємо, останній запуск ракети-носія "Союз-ФГ" з пілотованим кораблем "Союз МС-10" зазнав аварії. На борту корабля знаходився астронавт NASA Нік Хейг і космонавт "Роскосмосу" Олексій Овчінін. На 119 секунді польоту сталася аварія, після чого екіпаж перейшов в режим балістичного спуску. Капсула з астронавтами приземлилася в степу Казахстану.