UA / RU
Підтримати ZN.ua

США створили нову робочу групу з Китаю

США будуть протистояти зростаючим викликам, які ставить Китай.

Президент США Джо Байден заявив в середу, що Сполучені Штати створили нову робочу групу з Китаю, і Пентагон «відповість» на виклик Пекіна шляхом зміцнення міцних союзів.

«Нам необхідно протистояти зростаючим викликам, які ставить Китай, щоб зберегти мир і захистити наші інтереси в Індо-Тихоокеанському регіоні і в усьому світі», - сказав Байден під час виступу в Пентагоні, передає Reuters.

Перша поїздка Байдена в Пентагон після того, як він став президентом, включала коментарі віце-президента Камали Харріс і міністра оборони Ллойда Остіна.

Байден також оголосив про перегляд стратегії США щодо Китаю і про те, що він отримав брифінг від Остіна про нову оперативну групу, що розглядає військову політику Вашингтона щодо Китаю.

Офіційний представник США повідомив агентству, що в Пентагоні буде створена цільова група з 15 осіб для розгляду стратегії та подання рекомендацій протягом чотирьох місяців.

Байден зазначив, що для успішного підходу до Китаю необхідні двопартійна підтримка США і міжнародні союзи.

«Ось так ми вирішимо проблему Китаю і забезпечимо перемогу американського народу в змаганнях в майбутньому», - сказав Байден.

Раніше на цьому тижні дві авіаносні групи США провели спільні навчання в Південно-Китайському морі, оскільки Китай звинуватив Сполучені Штати в нанесенні збитку миру і стабільності.

Вашингтон заперечує великі територіальні претензії Китаю в регіоні, звинувачуючи його в мілітаризації Південно-Китайського моря і спробах залякати сусідів, таких як Малайзія, Філіппіни і В'єтнам, у яких є претензії, які частково збігаються із заявами Китаю в області, багатій ресурсами.