UA / RU
Підтримати ZN.ua

США остаточно конфіскували російську суперяхту Amadea

Після закінчення судового процесу влада Фіджі попросила американців якнайшвидше забрати яхту, оскільки її утримання занадто дорого обходиться державній скарбниці.

Сполучені Штати остаточно виграли судовий процес з арешту суперяхти Amadea, що належить Росії, арештованої на Фіджі, і негайно вивели її з порту острівної держави, повідомляє AP NEWS.

Рішення верховного суду Фіджі рацінюється як перемога США у полюванні за суперяхтами російських олігархів. Хоча ці зусилля вітаються багатьма, хто виступає проти війни в Україні, перешкодою є питання американської юрисдикції за кордоном.

Читайте також: Італія конфіскувала розкішну яхту, пов'язану із президентом Росії

Проте верховний суд тихоокеанської держави взяв до уваги той факт, що утримання суперяхти на Фіджі в порту Лаутока дуже дорого обходиться уряду Фіджі.

Крім того, судно Amadea "увійшло до Фіджі води без будь-якого дозволу і, швидше за все, щоб уникнути судового переслідування з боку Сполучених Штатів Америки".

Яхту Amadea було заарештовано рішенням суду ще у квітні. За результатами розслідування, проведеного США, яхта під різними прикриттями належить російському олігарху, який перебуває під санкціями, одному з наближених до диктатора Володимира Путіна, Сулеймана Керімова.