UA / RU
Підтримати ZN.ua

США оголосили про введення санкцій відносно двох членів «Хезболли»

Санкції вводяться проти Набила Каука і Хассана аль-Багдаді.

Офіс контролю за іноземними активами міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки оголосив про введення санкцій відносно двох високопоставлених членів центральної ради «Хезболли», передає Укрінформ, посилаючись на міністра фінансів США Стівена Мнучіна.

У його заяві йдеться, що високопоставлені діячі «Хезболли» несуть відповідальність за розробку і здійснення руйнівної і насильницької програми терористичної організації проти інтересів США і американських партнерів по всьому світу.

Мнучін також уточнив, що санкції вводяться проти Набила Каука, представника виконавчої ради «Хезболли», який контролює соціальну і економічну активність організації. Обмеження також поширюватимуться на Хассана аль-Багдаді, відомого своєю участю в політичних заходах «Хезболли» і виступами від її імені.

Читайте також: "Хізбалла" загрожує США відповіддю за вбивство іранського генерала Сулеймані

Хезболла - воєнізована ліванська шиїтська організація і політична партія, яка виступає за створення в Лівані ісламської держави за зразком Ірану. В основі ідеології лежать ідеї лідера ісламської революції в Ірані аятоли Хомейні. Визнана терористичною організацією в Канаді, США, Ізраїлі, Єгипті, Лігою арабських держав (з березня 2016 року), в країнах Перської затоки, а також частково в ЄС, Австралії і Великої Британії.