UA / RU
Підтримати ZN.ua

США не збивали ракети та безпілотники "Хезболли" під час атаки на Ізраїль — Пентагон

США також не надавали розвідданих для випереджувального удару Ізраїля по "Хезболлі".

США не збивали ракети й безпілотники, коли "Хезболла" здійснила масштабну атаку на Ізраїль на вихідних, але американські офіційні особи надали Ізраїлю дані розвідки, заявив Пентагон 26 серпня. Прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер повідомив журналістам, що США надали розвідувальну та спостережну підтримку для відстеження атак "Хезболли", але "не проводили жодних кінетичних операцій, оскільки в них не було необхідності", повідомляє The Hill.

"США готові, як ми демонстрували в минулому, застосувати силу, щоб підтримати оборону Ізраїля. У цій конкретній ситуації, враховуючи загрозу, яка походила від ліванської "Хезболли", не було жодної необхідності для США використовувати будь-які наші боєприпаси або можливості, щоб допомогти в обороні. Іншими словами, Ізраїль був здатний зробити це за допомогою своїх власних можливостей і систем", —  сказав Райдер.

Читайте також: Ізраїль може уникнути прямої атаки з боку Ірану — посол Ізраїля в США

Близько 100 ізраїльських винищувачів завдали ударів по десятках цілей в Лівані рано вранці 25 серпня, що Ізраїль назвав превентивним ударом напередодні масштабної атаки "Хезболли".

Райдер додав, що хоча США надавали розвідувальну підтримку для відстеження майбутніх атак "Хезболли", вони не надавали розвідданих для випереджувального удару Ізраїля.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по цілях "Хезболли" у південному Лівані

"Це було рішення Ізраїля завдати цих превентивних ударів на основі інформації, якою вони явно володіли. США не брали в цьому участі", — повідомив він.

Раніше речник МЗС Ірану повідомив, що Ізраїль втратив свою здатність до стримування і що стратегічний баланс в регіоні змінився не на його користь після атак ліванського збройного угруповання "Хезболла". На його думку, попри всебічну підтримку таких держав, як США, Ізраїль не зміг передбачити час і місце обмеженої й керованої відповіді з боку "Хезболли".