UA / RU
Підтримати ZN.ua

США не повернуть дипломатів на Кубу, поки не завершать розслідування "акустичних атак"

До розслідування залучили найкращих медичних і технічних експертів.

Розслідування "акустичних атак" на американських дипломатів на Кубі триває з залученням експертів, і до його завершення не планується відновлення повноцінної роботи американської місії у Гавані, заявив під час слухань у сенатському профільному підкомітеті в.о. помічника держсекретаря США Франциско Палм'єрі.

"Хочу підкреслити, що розслідування цих атак на стан здоров'я (американських дипломатів у Гавані, - ред.) триває", - цитує "Укрінформ" слова Палм'єрі.

Помічник держсекретаря також зазначив, що до розслідування залучені найкращі експерти з урядових структур і експертних установ.

"На кожному етапі наших відповідей на ці події ми тісно співпрацюємо з експертами в області медицини та технологій для оцінки стану здоров'я та характеру нападів", - сказав Палм'єрі.

У зв'язку з тривалим розслідуванням Державний департамент поки утримується від повернення дипломатів у Гавану з міркувань безпеки.

У вересні повідомлялося про те, що у 21 співробітника посольства США на Кубі погіршилися слух, зір і орієнтація в просторі. У Вашингтоні встановили, що вони піддалися "акустичним атакам" через використання кубинською розвідкою невстановленого обладнання. Держдепартамент прийняв рішення відкликати більшість дипломатів з Гавани і зажадав від 15 співробітників посольства Куби залишити Вашингтон найближчим часом.

На початку січня сенатор-республіканець Джеф Флэйк заявив про те, що ФБР після візиту на Кубу не виявило доказів наявності "акустичних атак".