UA / RU
Підтримати ZN.ua

США не будуть воювати з Росією через Україну - Пентагон

Пентагон зазначає, що Москва продовжує робити дуже небезпечні кроки, які ведуть до ескалації напруженості.

Міністр оборони США Чак Гейґела в інтерв'ю телекомпанії CNN заявив про те, що Штати не будуть вступати у військову конфронтацію з Росією через ситуацію в Україні.

Глава Пентагону звинуватив Росію, що вона "продовжує робити дуже небезпечні кроки, які ведуть до ескалації напруженості" в Україні, і пригрозив, що це буде мати наслідки для РФ.

Разом з тим Гейґела підкреслив: "Ми не будемо вести з-за цього військові дії, війну проти Росії".

Раніше Барак Обама заявив, що наявність російських солдатів на території України не підлягає сумніву, а прес-секретар міністерства оборони США повідомив, що на російсько-українському кордоні зосереджено близько 10 тис. російських військовослужбовців.

Читайте також: У програму співробітництва України з НАТО внесли агресію Росії

28 серпня місія США при НАТО виклала в інтернет фотознімки з цивільного супутника, що нібито підтверджують перебування російських військових на території України. За словами представника військової структури альянсу, НАТО вважає, що російські військові на Україні "сприяють підготовці сил ополченців, керують складною військовою технікою, а також сприяють в управлінні військової операції".

При цьому 2 вересня представник американського зовнішньополітичного відомства Джен Псакі визнала, що Держдепартамент не має незалежними підтвердженнями того, що російські війська перетинали кордон України. !zn