UA / RU
Підтримати ZN.ua

США не бачать ознак того, що Росія вирішила застосувати ядерну зброю в Україні

Жодна із сторін не готується до застосування радіологічної зброї.

Сполучені Штати не мають жодних ознак того, що Росія вирішила застосувати ядерну, хімічну чи біологічну зброю в Україні, зокрема так звану «брудну бомбу», заявив у понеділок високопоставлений військовий чиновник, передає Reuters.

«Українці не будують брудну бомбу, і ми не маємо вказівок на те, що росіяни вирішили застосувати ядерну, хімічну або біологічну зброю», — заявив журналістам чиновник на умовах анонімності.

На запитання, чи ця оцінка включала брудні бомби, чиновник відповів: «Так».

Учора Росія попередила, що Україна планує атаку із застосуванням радіоактивної бомби. Сполучені Штати та інші західні країни відкинули звинувачення Росії.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що заяви Росії про «брудну бомбу» в Україні лише вказують на те, що Росія готується до такої атаки.

"Якщо Росія дзвонить і каже, що Україна нібито щось готує, це означає одне: Росія все це вже підготувала", - заявив Зеленський у відеозверненні.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу мав серію нещодавніх телефонних розмов з колегами з кількох країн НАТО, в яких він сказав, що Київ планував використовувати брудну бомбу.