UA / RU
Підтримати ZN.ua

США направлять до Індії допомогу на $100 млн для боротьби з поширенням COVID-19

Рейси з урядовою допомогою почнуть прибувати до Індії 29 квітня

США направляють до Індії допомогу на $100 млн для боротьби з поширенням COVID-19, повідомили в Білому домі.

"США в найближчі дні здійснять поставки на суму понад $100 млн для надання термінової допомоги нашим партнерам в Індії. Крім того, уряд Штатів, приватні компанії, неурядові організації та тисячі американців зі всієї країни мобілізувалися для доставки життєво важливого кисню, відповідного обладнання і предметів першої необхідності для індійських лікарень ", - йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

"Точно так само, як Індія направила допомогу США, коли наші лікарні були переповнені на початку пандемії, Сполучені Штати сповнені рішучості допомогти Індії в скрутну хвилину", - відзначили в адміністрації.

Уточнюється, що в Індію спочатку будуть доставлені 1,1 тис. Кисневих балонів і 1,7 тис. Кисневих концентраторів, а також установки для виробництва кисню.

Крім того, США перенаправляють більше 20 млн доз противірусного вакцини AstraZeneca, 1 млн швидких діагностичних тестів, 15 млн масок-респіраторів і 20 тис. Курсів лікування противірусним препаратом ремдесівір.

Раніше в ВООЗ розповіли про те, що призвело до спалаху коронавируса в Індії. У країні вже кілька днів поспіль фіксуються рекордні добові показники захворюваності в COVID-19 - країна вийшла на перше місце в світі за кількістю хворих і летальних випадків. Щодня в Індії діагностують понад 300 тисяч нових випадків інфікування, в країні виявлено новий штам коронавируса. Саме він міг викликати спалах захворювання, яку індійський прем'єр Нарендра Моді назвав «Коронавірусние штормом».

Читайте також: Індія - новий світовий «рекордсмен» за кількістю хворих COVID-19

Раніше вчені з Техаського університету A & M розробили експериментальну систему, яка дозволяє знищити коронавірус впливом високих температур всього за секунду. За їхніми словами, цього достатньо, щоб позбавити вірус можливості заражати людей.