UA / RU
Підтримати ZN.ua

США направили бомбардувальники B-2 в Тихоокеанський регіон для стримування потенційних супротивників

З початку 21 століття США почали активне розгортання військ на острові Гуам.

Командування ВПС США заявило, що три бомбардувальника B-2 направлені на військову базу на острові Гуам для "ознайомлення з навчальними заходами в Тихоокеанському регіоні", йдеться в повідомленні відомства.

Наголошується, що США продовжують регулярне розгортання бомбардувальників для підтримання можливості "нанесення глобальних ударів і розширення стримування потенційних супротивників".

У свою чергу, журнал The National Interest відзначив, що острів Гуам з початку 21 століття почав відігравати важливу роль у військовій стратегії США щодо стримування Китаю і Північної Кореї.

На даний момент одним з потенційних джерел військового конфлікту в Тихоокеанському регіоні можуть стати дії КНР в Південно-Китайському морі.

США неодноразово вимагали від Китаю припинити насипати острови в Південно-Китайському морі, адже ці дії, на думку Вашингтона, несе загрозу безпеці в цьому регіоні.

Пекін заявляв, США і Філіппіни перебільшують китайську загрозу біля спірних островів Спратлі.

13 травня Пекін зажадав т від США пояснень у зв'язку з планами направити авіацію і флот в Південно-Китайське море. Тоді ж стало відомо, що Пентагон розглядає можливість відправки військової авіації і флоту для забезпечення безпеки навігації в районі штучних островів Китаю, які Пекін звіврайоні спірних островів у Південно-Китайському морі.