UA / RU
Підтримати ZN.ua

США можуть ввести персональні санкції проти 10 чиновників з Росії за арешт Навального – Bloomberg

Про санкції оголосять вже сьогодні.

Американські санкції проти Росії через арешт опозиціонера Алєксєя Навального можуть ввести проти 10 високопосадовців режиму Путіна, пише агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Відзначається, що про санкції оголосять вже сьогодні. Вони будуть порівнянні з обмежувальними заходами Європейського Союзу.

Перед цим американський телеканал CNN повідомив, що ці перші санкції Адміністрації Джо Байдена зададуть тон подальшій політиці щодо Росії. Байден і його кабінет хочуть послати Росії "сильний сигнал" на дотримання прав людини.

Американські санкції важливі як сигнал спільних дій з союзниками з ЄС, про що Байден продовжує говорити з тих пір, як оселився в Білому домі.

У найближчі тижні, кажуть джерело каналу, "планується вирішити ширший набір проблем, пов'язаних з викликами з боку Росії".

Один з обговорюваних варіантів - це орієнтований на Росію виконавчий указ, який призведе до санкцій проти РФ "за її численні напади на американську демократію і американський персонал, включаючи хакерські атаки на компанію SolarWinds і нагороди, призначені за вбивства американських солдатів в Афганістані, все - в одному пакеті", розповіло джерело CNN.

Читайте також: У Лаврова погрожують Європі відповіддю на нові санкції за вирок Навальному

У вівторок ЄС запровадив санкції проти РФ за порушення права людини. До списку увійшли 4 людини, які відповідальні за вирок Навальному.

Попри заклики Навального до Євросоюзу запровадити санкції проти представників російської бізнес-еліти, близьких до Путіна, уряди ЄС виступають за те, щоб переслідувати вищих посадових осіб, оскільки такі санкції можуть краще протистояти юридичним викликам.