UA / RU
Підтримати ZN.ua

США ліквідували російську хакерську мережу RSOCKS

Кіберзлочинці займалися зламами приватних акаунтів у соцмережах, а також атакували ресурси великих державних та приватних організацій у багатьох країнах світу.

США разом з міжнародними партнерами ліквідували російську хакерську мережу RSOCKS, яка зламала мільйони комп’ютерів по всьому світу, займаючись шкідливою інтернет-активністю. Про це повідомили в американському Міністерстві юстиції.   

За інформацією установи, крім США в операції, яка розпочалася ще в 2017 році, приймали участь спеціалісти з Німеччини, Нідерландів та Великої Британії. Згідно з даними Мін’юсту, жертвами RSOCKS  стали мільйони комп’ютерних користувачів по всьому світу.

«Унаслідок цієї операції ліквідовано роботу надзвичайно складної російської кіберзлочинної організації, яка займалися кіберзламами в Сполучених Штатах та за кордоном. Користувачі цього типу проксі-сервісу здійснювали великомасштабні атаки на автентифікаційні сервіси й анонімізували себе при доступі до зламаних облікових записів соціальних мереж або надсилання шкідливої електронної пошти, наприклад, фішингу», – заявила представниця США Стейсі Мой.

Також вона розповіла, що користувачі RSOCKS платили від 30 до 200 доларів на день за здійснення шкідливої ​​інтернет-активності через зламані пристрої для того, щоб замаскувати або приховати справжнє джерело трафіку. 

Читайте також: Хакери зламали сайт «верховного суду ДНР»

Раніше повідомлялося, що Росія витрачає на кібератаки десятки мільйонів доларів на день.