UA / RU
Підтримати ZN.ua

США хочуть дозволити в'їзд на свою територію лише вакцинованим іноземцям — Reuter

Адміністрація Байдена незабаром повідомить, що саме буде вважатися доказом вакцинації та яким препаратом потрібно щеплюватися. 

У США хочуть почати відновлювати галузь туризму, аби знову розвивався бізнес та туристична індустрія. Проте через доволі хитку ситуацію з коронавірусною хворобою, до якої призвела циркуляція штаму "Дельта", у Штатах не готові скасувати одразу всі карантинні обмеження. Адміністрація президента Джо Байдена, інформує Reuter, вже працює над планом, відповідно до якого від усіх іноземців, які в'їжджають у США, вимагатимуть документів про вакцинування. 

ЗМІ повідомляє, що представники Білого дому вже провели переговори з авіакомпаніями та іншими організаціями щодо того, як впровадити політику обов'язкової вакцинації для туристів з інших країн. Вже незабаром адміністрація Байдена повідомить деталі, зокрема й те, що буде вважатися доказом вакцинації та яким препаратом потрібно щеплюватися. 

Зараз у США не можуть їхати іноземні туристи, які протягом попередніх двох тижнів перебували у: Сполученому Королівстві, країнах ЄС, Ірландії, Китаї, Індії, Південній Африці, Ірані та Бразилії. Проте з цього правила є вийнятки - воно не поширюється на людей з робочою візою та тих, хто працює у соціально значущих галузях. На додачу обов'язковим правилом для абсолютно усіх людей, які їдуть в Штати (навіть для вакцинованих) є наявність негативного тесту на ковід. 

Читайте також: Пентагон зобов'яже пройти вакцинацію всіх військовослужбовців

Раніше генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус закликав на деякий час накласти мораторій на введення третьої дози вакцини від COVID-19, щоб більше вакцин було доставлено до країн, де багато людей ще не отримали жодного уколу.

Та у  США заявили, що  не будуть прислухатися до заклику Всесвітньої організації охорони здоров'я і вводити тимчасовий мораторій на вакцинацію від COVID-19 третьої дозою. 

Поставки вакцини США є частиною обіцянки президента Джо Байдена відправити 80 млн доз вакцин в якості допомоги в країни з низьким і середнім рівнем доходу. У червні Білий дім опублікував список країн, в які поставить 55 млн доз вакцини.