UA / RU
Підтримати ZN.ua

США, Японія та Південна Корея провели спільні повітряні навчання після запуску ракети КНДР

Північна Корея нещодавно запустила твердопаливну МБР.

Американський бомбардувальник B-1B взяв участь у спільних повітряних навчаннях з Південною Кореєю, США і Японією в середу, 20 грудня, над водами навколо Корейського півострова в межах демонстрації сили після запуску міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) КНДР. Про це повідомляє Yonhap.

Читайте також: У Євросоюзі засудили ракетні випробування КНДР

Тристоронні навчання відбулися над водами на схід від південного острова Чеджудо, де перетинаються зони ідентифікації ППО Південної Кореї і Японії, повідомили в Об'єднаному комітеті начальників штабів Сеула, на тлі посилення напруженості після запуску Північною Кореєю твердопаливної МБР Hwasong-18 у понеділок, 19 грудня.

У навчаннях також брали участь південнокорейські винищувачі F-15K, американські F-16 і японські F-2.

"Ці навчання були заплановані для посилення можливостей трьох країн реагувати на ядерні і ракетні загрози з боку Північної Кореї, в тому числі на запуск твердопаливної МБР, і для демонстрації рішучої готовності до спільних дій у відповідь", - йдеться в заяві. 

Читайте також: Білий дім: КНДР, Китай та Росія посилюють співпрацю

Раніше повідомлялося, що Південна Корея, Японія і США активували систему виявлення і оцінки ракетних запусків Північної Кореї в режимі реального часу і розробили багаторічний тристоронній план військових навчань. 

Сполучені Штати і Південна Корея збільшили інтенсивність спільних військових навчань на тлі загроз з боку Північної Кореї, яка провела випробування низки балістичних ракет, а в листопаді запустила свій перший військовий супутник-шпигун.