UA / RU
Підтримати ZN.ua

США інвестували 11,2 млн доларів у військову базу НАТО в Естонії

Модернізація військової бази в Естонії символізує силу і рішучість НАТО в Балтійському регіоні, заявив генерал-майор армії США Джон Гронський.

Американські військові заявили про інвестування 11,2 мільйона доларів США на модернізацію військової бази НАТО в естонському місті Тапа, повідомляє агентство AP.

За словами заступника командувача сухопутних військ США в Європі генерал-майора Джона Гронського, модернізація військової бази символізує силу і рішучість НАТО в Балтійському регіоні. "Все це стосується готовності, - заявив Гронський під час церемонії відкриття нових об'єктів. - Полігони, ангар для технічного обслуговування і складські приміщення. Ось як ви будуєте готовність для продовження стримування агресії".

Модернізація бази була реалізована при спільному плануванні та узгодженні саперного корпусу США, саперної дивізії командування сухопутних військ США у Європі та міністерством оборони Естонії.

Раніше опитані американською Радою по міжнародним відносинам експерти заявили, що вони вважають військове зіткнення між Росією і країнами-членами НАТО головною загрозою наступного року.

Повідомлялося, що обговорення можливості створення спільних збройних сил європейського об'єднання почалися ще минулого року, однак не через напади терористів, а через агресію Росії проти України. Зокрема, Єврокомісія запевняла, що підтримує створення єдиної армії ЄС. У відомстві зауважили, що єдина європейська армія "дасть чіткий сигнал Росії" до розуміння того, що ЄС як організація серйозно ставиться до відстоювання цінностей Євросоюзу.