UA / RU
Підтримати ZN.ua

США інвестують у виробництво боєприпасів, щоб забезпечити ЗСУ — Пентагон

Сполучені Штати уважно стежать за витратами українських військових і намагаються вчасно компенсувати їх новими боєприпасами.

Військова допомога США для України в останні місяці лише посилилася і наразі сторони обговорюють нові поставки необхідного ЗСУ озброєння. Зокрема, боєприпасів до HIMARS та інших артилерійських систем. США уважно стежать за витратами української армії і не лише надають боєприпаси із власних резервів, а й інвестують кошти у виробництво нових. Про це заявила заступниця помічника державного секретаря США з питань Росії, України та Євразії Лора Купер на брифінгу в Пентагоні 4 жовтня. 

За її словами, Сполучені Штати постійно слідкують за тим, скільки боєприпасів витрачають ЗСУ, аби розуміти, яку кількість потрібно буде надати потім. 

«США надають додаткові боєприпаси, але ми також інвестуємо у виробництво нових. І ми бачимо, що наші союзники та партнери інвестують. Ми провели зустріч минулого тижня із союзниками та директорами з озброєнь, де обговорили шляхи, аби забезпечити сталість індустріальної бази для подальшої підтримки України. З часом у нас буде сталий темп виробництва як для нас самих, так і для українців», — заявила Купер. 

Також представниця Пентагону не оминула питання надання додаткових РСЗВ HIMARS та розмов про ракети великої дальності ATACMS. На думку Купер, останні Україні поки що непотрібні, оскільки вона може вражати більшість російських цілей, — навіть тих, що розташовані в Криму, — з допомогою HIMARS.   

Читайте також: У відповідь на анексію США нададуть Україні ще чотири HIMARS

Нагадаємо, що раніше США оголосили про черговий пакет військової допомоги Україні на суму $ 1,1 млрд.