UA / RU
Підтримати ZN.ua

США інвестують ще $50 млн у незалежність Молдови від російської енергетики

У Кишинева лише один постачальник газу – Росія.

Сполучені Штати Америки виділять Молдові додаткові 50 млн доларів на підтримку економіки, включно із сільським господарством, та зниження залежності країни від російської енергетики, повідомила адміністраторка агентства USAID Саманта Пауер.

«Я оголошую про виділення ще 50 мільйонів доларів на зміцнення демократії та економіки Молдови, а також задля зниження залежності країни від російської енергетики. Допомога буде спрямована на вирішення проблем, на підтримку сільського господарства та інших галузей економіки», - наголосила вона на спільній пресконференції з президентом Молдови Майєю Санду.

Адміністраторка USAID подякувала народу та керівництву Молдови за допомогу українським переселенцям, змушеним тікати від розв'язаної Росією війни.

«Ми знаємо, що до Молдови в'їхали понад 300 тисяч біженців, молдавани відчиняють свої двері. Волонтери, всі жителі країни показують, наскільки великим є серце цих громадян», - наголосила Пауер.

Майя Санду подякувала за допомогу та підтримку Молдови.

«До Молдови в'їхали майже 400 тисяч біженців з України, понад 90 тисяч з них залишаються на території нашої країни. За дуже короткий час населення Молдови більшилося на 4%», - зазначила Санду.

Щоб допомогти країні, яка приймає біженців, США виділили 30 млн доларів.