UA / RU
Підтримати ZN.ua

США і ЄС активізували підготовку до нових санкцій проти РФ через російські танки на українському кордоні

Як заявляють офіційні американські джерела, вони мають інформацію про готовність Росії ввести "нові танки" на територію України.

Сполучені Штати за останній тиждень активізували переговори з ЄС про можливі нові секторальні санкції проти Росії. Йдеться про санкції, спрямовані проти оборонного і високотехнологічного секторів РФ.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційне джерело в держструктурах США. Цю ж інформацію повідомляє журналіст Associated Press Метт.

Причиною активізації переговорів називається наявна в розпорядженні американської влади інформація про готовність Росії ввести "нові танки" на територію України.

"Росія готує додаткові танки для відправки сепаратистам в Україну, кілька танків вчора (19 червня) покинули базу на південно-заході РФ", - цитують Reuters та AP слова американського чиновника, що побажав залишитися анонімним.

Американські ЗМІ: В Україні Путін тільки все починає

Як пояснює джерело, нові санкції можуть бути введені з метою не допустити розробки в Росії технологій нового покоління.

"Ідея полягає в тому, щоб перекрити доступ Росії до інвестицій і розвитку технологій наступного покоління, які їй необхідні, щоб мати можливість розвиватися".

Переговори з ЄС "активізувалися в останній тиждень", уточнило джерело. !zn

US official says Russia preparing additional tanks to send to #Ukraine separatists & some tanks left base in SW Russia y'day.

- Matt Lee (@APDiploWriter) 20 червня 2014

Читайте також:

Росія оскаржить санкції США в СОТ

Україна чекає від Заходу третій пакет санкцій проти РФ у разі зриву мирного плану Порошенка

Глава Мінфіну США пообіцяв Росії нові санкції за підтримку сепаратистів в Україні