UA / RU
Підтримати ZN.ua

США і союзники завдали авіаудари по "Ісламській державі"

Удари були нанесені в Іраку і Сирії по тактичним підрозділам бойовиків, зенітній артилерії, вогневим точкам і складах.

Міжнародна коаліція на чолі з США на вихідних завдала 22 авіаудари по позиціях бойовиків "Ісламської держави" в Сирії та Іраку, повідомило об'єднане військове командування.

Таким чином, в Іраку об'єктами авіаударів стали тактичні підрозділи бойовиків, продовольчі склади, транспортні засоби.

У Сирії ж удари наносилися по зенітній артилерії, тактичним підрозділам, мінометним батареям, ракетним пусковим установкам, укріпленим вогневим точкам, йдеться в повідомленні командування.

Читайте також: Глава Пентагону назвав ІДІЛ і Росію головними загрозами для США

13 червня уряд Іраку офіційно оголосив про початок масштабної військової операції з повернення контролю над західною провінцією Анбар, яка на даний момент знаходиться під владою бойовиків ІДІЛ. В даній провінції розташовані такі великі міста, як Рамаді і Фаллуджа.

У травні Пентагон звинуватив армію Іраку в небажанні воювати проти ІДІЛ. Глава Пентагону Ештон Картер заявив , що США можуть допомогти багатьом армії Іраку, але нездатні наділити їх бажанням воювати.

Раніше в Пентагоні заявили, що на розгром терористичної угруповання ІДІЛ піде до 10 років. Також у Пентагоні зазначили, що ісламісти змінили свою тактику з метою скоротити втрати від авіаударів коаліції. Американський президент Барак Обама заявляв, що Вашингтон не має закінченоїстратегії зі звільнення Іраку від терористичного угруповання ІДІЛ.