UA / RU
Підтримати ZN.ua

США і союзники завдали нових ударів по трьох десятках об’єктів хуситів у Ємені

Міністр оборони Остін попередив хуситів, про наслідки нападів на судна у Червоному морі.

Сполучені Штати та Велика Британія за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади, Данії, Нідерландів і Нової Зеландії завдали ударів по 36 об'єктах хуситів у 13 точках у Ємені, повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.

"Ці удари покликані ще більше підірвати і послабити можливості підтримуваних Іраном хуситів здійснювати нерозважливі і дестабілізуючі напади на американські та міжнародні судна, які здійснюють транзит через Червоне море", - сказав Остін.

Міністр додав, що хусити "і надалі зазнаватимуть наслідків", якщо продовжать нападати на судна.

За інформацією Associated Press, ударів по об’єктах завдавали винищувачі F/A-18 з авіаносця USS Dwight D. Eisenhower, а також есмінці USS Gravely і USS Carney ракетами "Томагавк".

Після удару безпілотника по американській базі на кордоні Йорданії та Сирії і загибелі трьох американських військових, Сполучені Штати попередили, що не обмежаться однією ніччю, однією ціллю або однією групою. Своєю чергою хусити дали зрозуміти, що зупинятися не планують.

Читайте також: Військовий корабель США знищив протикорабельну ракету хуситів - Bloomberg

США неодноразово заявляли, що не хочуть, щоб напруженість на Близькому Сході переросла в регіональну війну. Досі США та Іран уникали прямої конфронтації один з одним. Однак зростаюче напруження останніх тижнів погрожує переростанням конфлікту у пряме зіткнення, пише CNN.