UA / RU
Підтримати ZN.ua

США і Південна Корея розпочали військові навчання: у КНДР войовничо відреагували

Навчання є відповіддю на загрози з Північної Кореї.

Американські та південнокорейські війська розпочали масштабні навчання, спрямовані на посилення їхньої спільної обороноздатності проти Північної Кореї, яка знову звинуватила Вашингтон і Сеул у відпрацюванні вторгнення.

Щорічні літні навчання проходять на тлі підвищеної напруженості на Корейському півострові, оскільки КНДР активно демонструє відпрацювання своєї зброї, пише Politico.

Читайте також: Війна на Корейському півострові коштуватиме світу вдвічі більше, ніж вторгнення в Україну – Bloomberg

Навчання почалися кілька годин після того, як Міністерство закордонних справ Північної Кореї заявило, що такі навчання є «провокацією з метою агресії». У заяві сказано, що у зв’язку з цим ядерні амбіції Північної Кореї є виправданими, бо треба «підтримувати баланс сил для запобігання війні через накопичення стримуючих факторів».

Сполучені Штати і Південна Корея описують свої спільні навчання як оборонні за своєю суттю. В останні роки країни розширюють і вдосконалюють свою підготовку, щоб впоратися із загрозами з боку Північної Кореї.

Навчання, які триватимуть до 29 серпня, включають як комп'ютерні симуляції, так і понад 40 видів польових тренувань. Союзники заявили, що цьогорічна програма зосереджена на посиленні їхньої готовності проти різних північнокорейських загроз, зокрема ракет, глушіння GPS і кібератак, а також на врахуванні уроків, винесених з нещодавніх збройних конфліктів.

Близько 19 000 південнокорейських військовослужбовців візьмуть участь у навчаннях. У США не розповіли про кількість задіяних солдатів. В останні місяці Сполучені Штати збільшили регіональне розгортання бомбардувальників далекого радіусу дії, підводних човнів і авіаносних ударних груп для тренувань із південнокорейськими і японськими військами.

Читайте також: У день визволення Кореї Кім Чен Ин і Путін пообіцяли поглибити співпрацю

Нагадаємо, президент Південної Кореї Юн Сок Йол закликав Пхеньян до діалогу та відновлення співпраці, а також запропонував провести міжнародну конференцію з прав людини в Північній Кореї.

З'явившись в один з найгірших моментів у відносинах між двома Кореями, план Юна деякі експерти сприйняли скептично. Вони сумніваються, що Пхеньян побачить в ньому щось інше, окрім екзистенційної загрози для свого режиму.