UA / RU
Підтримати ZN.ua

США і Куба відновлять переговори з питань міграції

Переговори з міграційних питань пройдуть у Вашингтоні 17 липня. При цьому Гавана і Вашингтон провели переговори про відновлення прямого поштового сполучення, перерваного в 1963 році.

США і Куба погодилися відновити двосторонні переговори з проблем міграції, повідомив представник Держдепартаменту Сполучених Штатів. Ця новина стала черговим свідченням потепління у відносинах між двома країнами.

При цьому Гавана і Вашингтон провели переговори про відновлення прямого поштового сполучення, перерваного в 1963 році. Як "поштові", так і "міграційні" переговори були заморожені кілька років тому в зв'язку з суперечками про долю підрядника американського уряду Алана Гросса, який відбуває 15-річне тюремне ув'язнення у Гавані за звинуваченнями у незаконному постачанні на острів комунікаційного обладнання.

Переговори з міграційних питань пройдуть у Вашингтоні 17 липня. Про це на умовах анонімності повідомив Associated Press представник Держдепартаменту, який не був уповноважений обговорювати цю тему з пресою.

"Планується, що представники Держдепартаменту зустрінуться з представниками кубинського уряду для обговорення міграційних питань", - повідомив представник зовнішньополітичного відомства США, додавши, що переговори "узгоджуються з нашими інтересами за сприяння розширенню свобод і поваги прав людини на Кубі".

Повідомлення про поновлення переговорів викликало гнівну реакцію з боку республіканського члена Палати представників від Флориди Ілеани Рос-Лейтинен, яка звинуватила адміністрацію Барака Обами в проведенні політики поступництва.

"Спочатку приходить новина про те, що Держдепартамент Обами веде переговори з провідним дипломатом від режиму Кастро. Потім нам оголошують, що адміністрація відновлює переговори з диктатурою про відновлення прямого поштового сполучення між двома країнами. Тепер ми дізнаємося про відновлення міграційних переговорів. Адміністрація Обами робить поступку за поступкою", - заявила Рос-Лейтинен, яка сама народилася на Кубі.

Після вступу на посаду Обама послабив обмеження на поїздки і грошові перекази для американців кубинського походження і суттєво розширив можливості для відвідування острова іншими особами з культурними, освітніми і релігійними цілями. !zn

Читайте також:

США і Куба розглянуть можливість відновлення поштового сполучення

Куба готова до переговорів з США

У США готуються до масового напливу біженців з Куби

Куба несподівано захотіла помиритися з США