UA / RU
Підтримати ZN.ua

США і Китай підпишуть угоду щодо подолання розбіжностей в торгівлі

Трамп сподівається підписати угоду з Китаєм найближчим часом.

США та Китай знаходяться на останніх етапах укладення угоди щодо подолання розбіжностей в торгівлі. Трамп планує підписати їх найближчим часом, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на економічного радника президента США Ларрі Кадлоу.

"Ми наближаємося. Настрій досить гарний, у цьому питанні не завжди було так добре", - зазначив Кадлоу на заході в Раді з міжнародних відносин у Вашингтоні.

За словами Кадлоу, вищі посадові особи адміністрації президента Дональда Трампа налаштовані оптимістично стосовно підписання угоди.

Наголошується, що саміт АТЕС повинен був пройти цього місяця в Чилі, але чилійський президент через внутрішні проблеми в країні скасував форум.

Раніше повідомлялося, що Трамп сподівається підписати угоди з Китаєм найближчим часом. Обов'язковою умовою є те, що угода повинна бути вигідна Америці. В іншому випадку, Трамп загрожує ввести нові мита на китайську продукцію.

США і Китай погодились на поступове взаємне зниження митних зборів. В цьому ж місяці США і Китай оголосили про укладення проміжної торгової угоди, у разі підписання якої США мають намір відмовитися від введення нових мита на китайські товари з 15 грудня.