UA / RU
Підтримати ZN.ua

США і Китай не дійшли згоди під час торговельних переговорів

Трамп анонсував продовження переговорів із Китаєм.

Президент США Дональд Трамп заявив, що торгові переговори Сполучених Штатів із Китаєм будуть продовжені, незважаючи на те, що в ході їх чергового раунду досягти угоди не вдалося.

"Протягом останніх двох днів США і Китай провели щирі і конструктивні переговори про стан торговельних відносин між двома країнами. Переговори продовжаться в майбутньому. США ввели мита стосовно Китаю, які можуть бути скасовані чи ні в залежності від майбутніх переговорів!", - написав американський президент на своїй сторінці у Twitter в п'ятницю, 10 травня.

Перед цим видання The Hill повідомило, що переговори між американською і китайською делегаціями завершилися без оголошення про досягнення якихось домовленостей.

Міністр фінансів США Стівен Мнучин назвав переговори конструктивними, відмовившись вдаватися в подробиці.

Читайте також: США підвищили ставки у торговій війні з Китаєм — The Economist

Раніше президент США Дональд Трамп звинуватив Китай у "зриві" торгових переговорів. 8 травня влада США вирішила збільшити з 10% до 25% мита на певні категорії товарів з Китаю загальною вартістю 200 мільярдів доларів. Спочатку мита планували підняти у січні 2019 року, але підвищення відклали через прогрес в торгових переговорах США і Китаю. У травні Дональд Трамп заявив, що переговори йдуть повільно і пообіцяв додатково обкласти 25-відсотковими митами товари з Китаю ще на 325 мільярдів доларів. Пекін анонсував заходи у відповідь на дії США.

Детальніше про торгову війну між двома наддержавами читайте в матеріалі Олексія Їжака "Холодна" війна з "гарячими" сутичками" в тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".