UA / RU
Підтримати ZN.ua

США і ЄС розглядають нові санкції проти Росії після смерті Навального

Деякі санкції можуть бути «символічними».

Сполучені Штати Америки та Європейський Союз розглядають можливість ввести нові санкції проти Росії після смерті ув’язненого опозиціонера Алєксєя Навального.

Президент США Джо Байден сказав журналістам у Білому домі, що «у нас уже є санкції», проте розглядаються ще й інші, пише «Голос Америки». Напередодні він прямо звинуватив президента Росії Владіміра Путіна та його «головорізів» у смерті Навального.

Читайте також: Будапешт не блокуватиме нових санкцій проти РФ – Сійярто

Як зазначає Reuters, ЄС також наблизився до нових санкцій проти Москви. Зокрема Німеччина, Литва та Швеція були серед країн, які вимагали конкретних нових обмежень для Росії через смерть Навального.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель припустив, що співробітники російських в'язниць, пов'язані зі смертю опозиціонера, можуть бути додані до списку людей, яким заблоковані активи та заборонений в'їзд у Євросоюз.

Він зауважив, що імовірно конкретні нові санкції, пов’язані зі смертю Навального, будуть «символічними» і їх введуть пізніше.

Читайте також: Санкції ЄС проти Росії в сфері безпілотних систем перебувають "на останніх метрах" — глава МЗС Німеччини

Нагадаємо, що світові політики відреагували на смерть російського опозиціонера, а видання The Wall Street Journal назвало Навального «людиною, яку Владімір Путін боїться найбільше».