UA / RU
Підтримати ZN.ua

США готові до військового вирішення конфлікту в Сирії - Байден

Віце-президент США визнає, що краще досягти політичного рішення.


США і Туреччина повинні бути готові до військового вирішення конфлікту в Сирії, якщо неможливо буде досягти політичного врегулювання.

"Ми знаємо, що було б краще досягти політичного рішення (конфлікту - ред.), але ми готові, якщо це буде неможливо, знайти військове вирішення цієї операції і вигнати "Ісламську державу", - заявив віце-президент США Джозеф Байден у ході спільної з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу прес-конференції, повідомляє Reuters.

Байден також обговорив з турецьким прем'єром питання того, як союзники по Північноатлантичному альянсу можуть продовжити підтримку арабів-сунітів, які воюють проти президента Сирії Башара Асада.

Потім офіс віце-президента США Джо Байдена поширив роз'яснення щодо його заяви, що США готові до "військового вирішення" відносно конфлікту в Сирії.

"Віце-президент мав на увазі, що навіть у той момент, коли ми шукаємо політичне рішення громадянської війни в Сирії, ми одночасно шукаємо військове вирішення проблеми "Ісламської держави"", - йдеться в повідомленні для ЗМІ.

Читайте також: Прем'єр Туреччини попередив, що Сирія не стане частиною імперіалістичних цілей РФ

Напередодні повідомлялося, що США мають намір найближчим часом відправити в Ірак 101-у повітряно-десантну дивізію для боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

Раніше повідомлялося, що в Іраку і Сирії в результаті авіаударів міжнародної коаліції знищено понад 6 тисяч 400 бойовиків "Ісламської держави".

Варто відзначити, що авіаудари по Сирії, крім міжнародної коаліції, завдає також Російська Федерація. Військова кампанія РФ у Сирії стартувала 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада, якого підтримує офіційна Москва. При цьому країни Заходу звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки.

Західні країни, а також Туреччина і Саудівська Аравія стверджують, що метою російських ударів в Сирії є, в першу чергу, сирійські повстанці, опозиційні до Асада, а не терористи угруповання "Ісламська держава".