UA / RU
Підтримати ZN.ua

США готові до нових істотних санкцій проти Росії

Санкції до Росії будуть застосовуватися як за анексію Криму так за підтримку озброєних бойовиків на сході України.

США продовжать застосовувати санкції проти Росії за порушення суверенітету України та з-за її незаконною і нелегітимною інтервенції в Криму та окупації півострова, заявив міністр фінансів США Джейкоб Лью.

Крім того, США разом із союзниками повністю готові і до нових істотних санкцій проти Росії, яка продовжує ескалацію ситуації в Україні, зокрема, своєю очевидною підтримкою озброєних бойовиків на сході України, сказав американський урядовець після зустрічі у Вашингтоні з міністром фінансів України Олександром Шлапаком.

На цій зустрічі сторони підписали позикові гарантії США для України на суму в 1 мільярд доларів. Ці гарантії стануть доповненням програми допомоги і реформ, яку уряд України зараз узгоджує з Міжнародним валютним фондом, йдеться в заяві Вашингтона.

Сьогодні ж Європейський Союз оголосив про надання Україні позики на суму майже в 1 млрд євро, які додадуться до вже узгодженим, але ще не наданих 610 млн євро. МВФ і Україна зараз узгоджують програму реформ, під яку Київ зможе отримати від фонду від 14 до 18 мільярдів доларів. !zn

Читайте також:

ЄС готовий посилити санкції проти Росії наступного тижня

Саманта Пауер оголосила про готовність США до нової хвилі санкцій проти Росії

Президент Чехії закликав до жорстких превентивним заходам проти Росії

Обама в розмові з Меркель закликав готуватися до введення нових санкцій відносно Москви