UA / RU
Підтримати ZN.ua

США, Філіппіни, Австралія та Канада проведуть спільні морські навчання на тлі напруженості з Китаєм

Маніла останнім часом активізує співпрацю з союзниками.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

США, Філіппіни, Австралія та Канада проведуть спільні морські навчання у виключній економічній зоні Маніли, починаючи з середи, 7 серпня, на тлі напруженості у відносинах із Китаєм. Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Сполучені Штати виділять Філіппінам $500 млн на зміцнення оборони

Навчання повинні продемонструвати "колективну відданість зміцненню регіональної та міжнародної співпраці на підтримку вільного й відкритого Індо-Тихоокеанського регіону", йдеться в заяві чотирьох країн.

"Ми стоїмо разом, щоб протистояти спільним морським викликам і підкреслюємо спільну відданість дотриманню міжнародного права", - наголошується у заяві, яку опублікували збройні сили Філіппін.

Військові навчання є частиною зусиль президента Філіппін Фердинанда Маркоса-молодшого, спрямованих на зміцнення безпекових зв'язків із союзниками. Ця країна Південно-Східної Азії нещодавно отримала більше фінансування від США на оборону. Минулого місяця Філіппіни також підписали важливий військовий пакт з Японією, подібний до наявних угод зі Штатами й Австралією. Крім того, Маніла працює над новим пактом із Канадою.

Читайте також: ВМС Філіппін і США провели спільні навчання в Південно-Китайському морі — Reuters

Філіппіни останнім часом активізують військові навчання з іншими країнами, оскільки намагаються вирішити суперечку з Пекіном у Південно-Китайському морі. Минулого тижня Маніла вперше провела двосторонні навчання з Японією, після аналогічних маневрів із США.