UA / RU
Підтримати ZN.ua

США до 2023 року витратять на ядерну програму 355 мільярдів доларів

Наступного року США витратять на свою ядерну тріаду 23,1 млрд доларів. Ще 20,8 млрд піде на інфраструктуру і протиракетну оборону.

США мають намір витратити на підтримку і розробку нових ядерних озброєнь 355 млрд доларів у період з 2014 по 2023 рік. Про це повідомляють у матеріалах бюджетного управління Конгресу США. Згодом витрати на ядерну програму будуть тільки рости.

США витратять на балістичні ракети, підводні човни і бомбардувальники 136 млрд доларів. Ще 105 млрд доларів піде на ядерну зброю, супутні лабораторії, а також підтримання та будівництво ядерних реакторів для флоту. Ще 56 млрд доларів витратять на системи стратегічного зв'язку, управління та попередження про ракетний напад.

У проекті передбачено витрати у розмірі 59 млрд доларів "на непередбачені витрати". Підтримання і створення інфраструктури зберігання ядерної зброї, "зменшення загрози, контроль за озброєнням і розвиток системи протиракетної оборони" коштуватимуть США ще 215 млрд.

Наступного року США витратять на свою ядерну тріаду 23,1 млрд доларів. Ще 20,8 млрд піде на інфраструктуру і протиракетну оборону. !zn

Читайте також:

Іран не має наміру відмовлятися від ядерних технологій

Саудівська Аравія може отримати ядерну зброю раніше, ніж Іран

Експерти занепокоїлися планами модернізації ядерних арсеналів США

США і Південна Корея затвердили нову стратегію стримування КНДР