UA / RU
Підтримати ZN.ua

США будуть підтримувати Україну на шляху в НАТО і в боротьбі з російською агресією — Блінкен

Український народ може пишатися своїми досягненнями

Державний секретар США Ентоні Блінкен привітав Україну з 30-ю річницею незалежності і в черговий раз заявив, що США будуть і далі підтримувати Україну. Про це повідомляє Держдеп США.

«Тридцять років тому Верховна Рада України зробила для України сміливий вибір, взявши новий курс на незалежну, демократичну і суверенну державу, засновану на європейських цінностях. За три десятиліття, що минули після цього історичного рішення, траєкторія України в її євроатлантичному майбутньому була ясна, і український народ може пишатися своїми досягненнями», — йдеться в повідомленні.

«Ми будемо продовжувати підтримувати вас у ваших зусиллях по досягненню ваших євроатлантичних прагнень, відновленню і забезпечення міжнародно визнаних кордонів України і захисту від агресії Росії», — пообіцяв він.

Блінкен підкреслив, що зусилля української влади щодо реформування є ключовими для досягнення цих цілей.

«Ми залишаємося вашим близьким партнером, коли ви працюєте над просуванням антикорупційних зусиль, сприянням економічному зростанню і виконанням обіцянок Революції гідності. Сполучені Штати прагнуть зміцнити наші відносини з Україною», — додав держсекретар.

Читайте також: Кулеба провів зустріч з держсекретарем США

Нагадаємо, що Державний секретар США Ентоні Блінкен під час засідання Ради безпеки Організації об'єднаних націй, присвяченого безпеці на морі, нагадав, що Росія продовжує агресивні дії проти України в Чорному та Азовському морях.

«У Чорному морі, Керченській протоці, Азовському морі ми спостерігаємо, що продовжуються агресивні дії проти України з небезпечними морськими і повітряними вторгненнями, а також переслідуванням судів, що підривають торгівлю і обмежують доступ до джерел енергії», — говорить Блінкен.