UA / RU
Підтримати ZN.ua

США, Британія та члени ЄС підпишуть першу угоду у сфері штучного інтелекту

Вона захищатиме права людей, які постраждали від ШІ.

Перший юридично обов'язковий міжнародний договір щодо використання штучного інтелекту відкриють для підписання 5 вересня. Його розробляли країни-члени Європейського Союзу, Сполучені Штати та Великобританія, повідомляє Reuters з посиланням на правозахисну організацію Ради Європи.

Зазначається, що конвенція щодо ШІ розроблялася кілька років, її прийняли у травні після обговорень між 57 країнами. Документ розглядатиме ризики, які може становити штучний інтелект та сприятиме інноваціям у цій сфері.

Читайте також: Майбутня освіта: як штучний інтелект змінює нашу реальність

Конвенція про штучний інтелект в основному зосереджена на захисті прав людей, які постраждали від систем ШІ, пише Reuters. Вона буде окремою від закону ЄС про штучний інтелект, який набув чинності минулого місяця. За словами міністерки юстиції Британії Шабани Махмуд, угода передбачає, щоб "нові технології можна було використовувати без руйнування наших найдавніших цінностей".

Раніше у колонці для Bloomberg Джеймс Ставрідіс, адмірал ВМС США у відставці та колишній верховний головнокомандувач НАТО заявляв, що перед Альянсом постали нові загрози: кібербезпека і штучний інтелект. За його словами, союзники недостатньо швидко реагують на проблеми.